Su Kuyusu Projesi
İyilik Vakti Derneği Afrika ve Asya’da hayırseverlerin bağışları ile açtığı yüzlerce su kuyusu ile kuraklıkla mücadele eden coğrafyalara umut oluyor.
-Dünya’da 785 milyon insan içme su sıkıntısı çekiyor.
-144 Milyon insan su ihtiyacını su birikintilerinden karşılamak zorunda.
-Kirli sulara bağlı hastalıkları sebebiyle çeşitli bölgelerde can kayıpları olmakta.
-206 Milyon insanın suya erişimi en az yarım saat sürüyor.
-2025 yılında gezegenimizin nüfusunun yaklaşık yarısının su sıkıntısı çeken bölgelerde yaşamak zorunda kalması bekleniyor.
Allah rızası için bir damla sevap işleyebilir isek ne mutlu bize!
İşte bu yüzden tüm gücümüzle bu topraklara su getirmek için çalışıyoruz. İstiyoruz ki bir ana daha evladını susuzluktan kaybetmesin. Bir çocuk daha kirli sudan hastalanan anne ve babasını kaybedip yetim kalmasın. Allah’ın hepimiz için yarattığı bu eşsiz nimetten hep birlikte yararlanalım. Bu isteği bizimle paylaşan bağışçılarımız ile nice hayra imza atmak tüm dileğimiz.
MUTLULUĞA AÇILAN KUYU!
Sizlere konum, fotoğraf ve videolarınızı WhatsApp üzerinden ve mail olarak göndermekteyiz. Dilediğiniz kişinin adına tabela yaptırabilirsiniz.
Yapacağınız bağış ile projemize destek olarak dünya olarak yaşadığımız bu zorlu süreçte suya ihtiyacı olan insanlara yardım ederek birçok insanın suya ulaşmasına vesile olacaksınız.
Derneğimiz su kuyusu açmak için, öncelikle en çok ihtiyaç olan bölgeyi belirliyor. Su bulunduğu yerde insanlara hayat oluyor. Açlık ve kuraklıkla mücadele eden ihtiyaç sahiplerine açılan su kuyuları hayat veriyor.
Asya Bölgesinde 1-2 ay, Afrika bölgelerinde ulaşım zorluğu sebebiyle bu süre biraz daha fazla uzayarak 3-4 ay içerisinde su kuyuları açılmaktadır.
İyilik Vakti Derneği ekipleri tarafından en çok ihtiyaç olan bölgeler belirlenmektedir.
BİR DAMLA BİR HİSSE
İyilik Vakti Derneği’nin hisseli su kuyusu çalışmalarına ‘’Bir hisse 200 TL’’ ile bağışta bulunabileceğiniz gibi serbest bağış miktar bölümünü seçerek istenilen miktarda su kuyusu açılması için destekte bulunabilirsiniz.
Su kuyuları sayesinde, ölümlere neden olan tifo, kolera, zatürre, dizanteri gibi salgın hastalıkların önüne geçilecektir. Bu nedenle derneğimiz ihtiyaç önceliğine göre su kuyusu çalışmalarına devam edecektir.
AFRİKA BÖLGESİ SU KUYUSU
Birleşmiş Milletler verilerine göre Afrika’daki insanların %66’sı kurak ve yarı kurak yerlerde susuzluk problemi yaşıyor. Küresel ısınmada Afrika bölgesini giderek daha da etkiliyor.
Afrika Bölgesi en kurak dönemlerini yaşıyor. Bu yüzden bölge halkının su ihtiyacını karşılamak için su kuyularının açılması gerekiyor.
Afrika Bölgesi ‘nde kirli sulara bağlı kolera, tifo, dizanteri zatürre gibi hastalıklar yüzünden binlerce kişi ölüyor. İyilik Vakti Derneği Su Kuyusu projeleri ile bölgede su kuyuları açarak, bölge halkına temiz su imkanı sağlamaktayız.
ASYA BÖLGESİ SU KUYUSU
Asya ülkesi olan Bangladeş, Arakan, Nepal ve Sri Lanka dünyanın en fakir ve gelişmemiş ülkeleri arasında yer alıyor. Akarsuların bulunduğu ülkede içilebilir temiz su sıkıntısı çekiliyor.
Dünyanın en yoksul ve kalabalık ülkeleri arasında bulunan Bangladeş, Arakan, Nepal ve Sri Lanka’da insanlar yoksulluk, açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. Yoksulluğun çok fazla olması en çok çocukları ve yaşlıları etkiliyor.
Bataklık bir ülke olan Bangladeş, Arakan, Nepal ve Sri Lanka’da fakirlik ve imkansızlıktan dolayı, bölgede normal ulaşım yolları bulunmuyor ve evlerde su şebekeleri yoktur.
İnsanlar yaşamlarını pis suların biriktiği göletlerden faydalanarak sürdürmeye çalışıyorlar. Bu yüzden bölgenin temiz suya ihtiyacı vardır.
Asya bölgesinde temiz suyun bulunmadığı bölgelerde salgın ve bulaşıcı hastalıklar artmaktadır. Bunun sonucu olarak ölümler de artmakta ya da binlerce insan yaşadıkları sağlık problemleri nedeni ile sakat ya da yatalak kalmaktadır.
Susuzluktan ve açlıktan en çok çocuklar ve yaşlılar etkilenmektedir. Derneğimiz bölgede yaptığı çalışmalar ile öncelikli su kuyusu açılması gereken bölgeyi tespit etmektedir.
-
01. Açılan su kuyusunun görüntüleri tarafıma ulaşır mı?
Su kuyusu projesi nihayete erdiğinde tüm inşaat, açılış video ve görselleri sizlere Whatsapp veya mail olarak iletilir.
-
02. Açtığınız su kuyularının ömrü ne kadardır?
Açtığımız su kuyularının ömrü bölgenin yağış durumuna göre 8 ila 10 yıl arasında değişebiliyor. Bu süre zarfında da milyonlarca insan ve hayvan bu kuyudan nasipleniyor. Su kuyusu bozulduğunda ilgili ekiplerimiz sizlerden herhangi bir bedel talep etmeden su kuyusu fonu ile tamiri gerçekleştiriyor.
-
03. Başkasının adına bağış yapabilir miyim?
Başkasının adına bağış yapmak istediğimizde bağış yaparken not kısımlarına ve çağrı merkezimize derhal bildirim yapmanız gerekmektedir. Aksi taktirde ücreti gönderen kişi sistem tarafından bağışçı kabul edilecektir.
-
04. Hisse bedeli neden başka kurumlarda daha uygun?
Her derneğin faaliyet alanı, ekibi ve açmış olduğu su kuyusunun kalitesine göre fiyatlar değişmektedir. Derneğimizde Asya su kuyusu toplam 38 hissedar 200 TL'den yaklaşık 7.500 TL olarak belirlenmiştir.Başka kurumlar hissedar yani ortak sayısını artırarak hisse bedelini düşük göstermektedir.
-
05. Hisseli su kuyuları ne kadar sürede tamamlanır?
Hisseli su kuyusu bedeli 200 TL’dir. Hisse sahiplerinin ödemelerine bağlı olan bu kuyuların tamamlanıp faaliyete geçmesi, derneğimize yapılan bağışların gelme süresine bağlıdır. Tüm hisseler tamamlandıktan sonra ortalama 1 ay içerisinde açılış yapılmaktadır.
-
06. Hisseli su kuyusu için bir hisse bedeli ne kadar?
Hisseli su kuyularında yaklaşık 50 civarında hissedar oluyor. Siz de bir su kuyusuna 200 TL ile hissedar olabilirsiniz.
-
07. Su kuyularının garanti süresi var mı? Varsa ne kadardır?
Açtığımız su kuyuları sonsuza kadar derneğimiz garantisi altındadır. Düzenli olarak bakım onarım desteği verilmektedir. Bağışlarınızla açılan su kuyularının denetim ve takibi ekiplerimiz tarafından yapılır. Herhangi bir aksaklık ya da problem olması durumunda, yerel halk kuyularımızın üzerinde bulunan Whatsapp numarası ile bizimle iletişime geçerek durumu bildirir. Garantimiz, kuyuların takibi, kontrolü ve bakımını kapsamaktadır.
-
08. Su kuyularını nasıl isimlendiriyorsunuz?
Bir su kuyusu bedelinin tamamını karşıladıysanız isim belirleme hakkınız sizin olacaktır ve belirlediğiniz isimle açılacaktır. Hisseli su kuyularına hisse bağışında bulunduysanız hissadar olarak isminiz yazılacaktır fakat açılan su kuyumuzun adı öncelikle Kur'an-ı Kerim'de zikredilen 25 peygamberin sonrasında da Ashab-ı Kiram ve Büyük İslam Alimlerinin isimleriyle adlandırılır.